Objecten

GOLF

Golf die ik door middel van torsie en het aanbrengen van hoogteverschillen meer spanning heb weten te geven. Het is nu meer dan een golf en lijkt de vorm van een menselijke sculptuur te hebben gekregen.

Om het geheel nog spannender te maken is het object zo gemonteerd dat het in de wind kan draaien.

Finestra in Vista

Finestra in Vista is een project van beeldend kunstenaar en edelsmid Joke Holwarda. Naar aanleiding van een sierraden-expositie in het kerkje van Zweelooo maakte zij een collier in de vorm van een gotisch raam in dat kerkje en bedacht toen hoe uniek en fraai het zou zij  om op het naastgelegen kerkhof een bank te plaatsen in de vorm van dat collier. 

Het plan om een modern kunstobject op het kerkhof te plaatsen leidde tot de nodige commotie en discussie maar uiteindelijk is het beeld er gekomen en heeft de gemeente besloten om het beeld in 2022 te adopteren. 

De onthulling vod plaats in mei 2016 op de Algemene Begraafplaats in Zweeloo plaats. In het zicht van het 13de  eeuwse Kerkje werd dit prachtige stilteobject geplaatst: een bank in de vorm van een romaans/gotisch kerkraam. Dit kunstwerk en deze speciale plek creëren momenten van bezinning en rust. . Het object geeft de omgeving toegevoegde waarde gekregen doordat het de kerk, begraafplaats en de mensen die naar deze plek komen bij elkaar brengt en het brengt heden, verleden en toekomst samen.

Op de grond liggen voor beide zitplaatsen Belgisch hardstenenplaten waarvan één voorzien is van een gedicht van Janneke Holwarda. 

Een bezoeker liet ooit een briefje achter. De tekst spreekt voor zich….

Waterlopers

Kunstwandelroute Berkelland.

info: Boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebenbruggedijk 25 Borculo.

Windvangers

Draaibare sculpturen op de wind of liggend op een sokkel

JoLi

Collier annex object.Naar aanleiding van de expositie “Overdesign” i Hilversum

Opdracht: maak een ontwerp dat balanceert op het grensvlak van functionaliteit en toepasbaarheid.
Uitgangspunt is dat het design van het ontwerp het gebruik er van niet in de weg staat, letterlijk ‘overdesign”

Longen

Stof tot nadenken

Van 5 april – 8 mei 2022 is de tentoonstelling ‘Stof tot nadenken’ te zien in het Waterliniemuseum Fort bij vechten i.s.m PubArt Kunstprojecten.
Stof tot Nadenken is een reizende tentoonstelling. Hedendaagse kunstenaars hebben werk gemaakt met een gemeenschappelijk materiaal: oude militaire stof. Een enorme diversiteit aan kunstwerken is aangeleverd. Iedere kunstenaar heeft een eigen verhaal en een originele aanpak.
Het thema was vrij en er zijn dan ook veel verschillende invalshoeken: mensen, vrijheid, omgang met afgedankte textiel, militair textiel, defensie, natuur, materiaal (wol), actualiteit (oorlog tussen Oekraïne en Rusland), enz.
Meer info en een catalogus staan op de website PubArt.

Zeg 't maar

Reageer of stel een vraag.
Ik ben blij met elke reactie